Hester de Vries

Hester de Vries

Advocaat, Partner

  • Hester de Vries http://www.kvdl.nl/onze-mensen/hester-de-vries/ Advocaat, Partner +31 20 5506 657 hester.de.vries@kvdl.nl http://www.kvdl.nl/wp-content/uploads/2012/11/Hester-de-Vries.vcf http://www.linkedin.com/pub/hester-de-vries/8/B24/7B2
  • Nicole Wolters Ruckert http://www.kvdl.nl/onze-mensen/nicole-wolters-ruckert/ Advocaat +31 20 5506 646 nicole.wolters.ruckert@kvdl.nl http://www.kvdl.nl/wp-content/uploads/2012/12/Nicole-Wolters-Ruckert.vcf http://nl.linkedin.com/pub/nicole-wolters-ruckert/15/715/aa7
  • Petra Tolen http://www.kvdl.nl/onze-mensen/petra-tolen/ Advocaat +31 20 5506 833 petra.tolen@kvdl.nl http://www.kvdl.nl/wp-content/uploads/2012/12/PetraTolen.vcf http://nl.linkedin.com/pub/petra-tolen/6a/500/677
  • Maarten Goudsmit http://www.kvdl.nl/onze-mensen/maarten-goudsmit/ Advocaat +31 20 550 66 83 Maarten.Goudsmit@kvdl.nl http://www.kvdl.nl/wp-content/uploads/2013/07/Maarten-Goudsmit1.vcf http://nl.linkedin.com/in/maartengoudsmit

Privacy

“Kennedy Van der Laan loopt voorop als het gaat om privacy.”

Of het nu gaat om de identificatie van vliegtuigpassagiers door middel van een irisscan of de invoering van een wereldwijd HRM- of CRM-systeem bij een multinational, Kennedy Van der Laan loopt voorop op het gebied van privacy en de bescherming van persoonsgegevens.

Privacy: een breed scala aan diensten

Het team Privacy van Kennedy Van der Laan ondersteunt zowel Nederlandse als internationale ondernemingen en overheidsorganen bij kwesties rondom de (EU-)privacyregelgeving. Het privacyportfolio van Kennedy Van der Laan is niet alleen omvangrijk, maar behelst ook een breed scala aan sectoren; van financiële instelling tot e-marketeer, van woningbouwvereniging tot internetprovider, van internationaal vliegveld tot apotheek.

Compliance en handhaving

Het team Privacy adviseert ook over de impact van privacy bij grote bestuurlijke projecten en over de complete implementatie van privacy compliance in bedrijven en organisaties. Daarnaast ondersteunt het team bij onderzoeken en handhavingstrajecten van de toezichthouders, het CBP en de OPTA.

Op de hoogte blijven?

Het team Privacy publiceert regelmatig in vakbladen, dagbladen en in de nieuwsbrief. Bekijk alle artikelen over privacy onder het tabblad “Artikelen”.

Download Trackrecord Privacy: Bescherming van persoonsgegevens

Chambers Europe 2013

Key individuals:
Data protection expert Hester De Vries is commended for her strong IT knowledge and practice.

The firm:
Kennedy Van der Laan has long boasted a robust, widely respected TMT practice, attracting an impressive range of high-profile clients from various industries. The firm’s IT department has a market-leading reputation, with its expertise relating to outsourcing, contracts and privacy law particularly highlighted. The group’s media practice is also well recognised. It represented IDTV in a case concerning its film ‘The Heineken Kidnapping’, and assisted tabloid newspaper Spits with defamation proceedings brought by an MP. In telecoms, the firm advises a range of fixed and mobile telephone operators with contentious and non-contentious matters.

Sources say: “The team is easily accessible, quick and very eager.”

Personeelsdossiers bij outsourcing: denk aan de privacybelangen van werknemers

Bij een outsourcing worden regelmatig werknemers overgenomen. Indien de outsourcing kwalificeert als een overgang van onderneming, zal de insourcer...

08 april 2014 

Is jouw bewerker écht “Safe Harbor certified”?

Achtergrond van Safe Harbor Gegevensverkeer naar landen buiten de Europese Economische Ruimte zonder een passend beschermingsniveau is in principe...

13 februari 2014 

Big Data, kleine juridische zusters

Big Data is hot. En een beetje eng gezien alle aandacht voor de bescherming van de privacy van degenen die in de grote dataverzameling zitten. Alle...

11 februari 2014 

Onderzoek CBP naar combineren van gebruikersgegevens door Google

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft naar aanleiding van het ‘nieuwe’ privacybeleid onderzoek gedaan naar het combineren van...

17 januari 2014 

Duitse rechter staat publicatie toe van foto’s van dochter prinses Caroline

Een recente uitspraak in Duitsland heeft de discussie over de privacy van kinderen van beroemde ouders weer aangewakkerd. Het Bundesgerichshof moest...

27 september 2013 

De impact van de brede meldplicht datalekken [VIDEO]

Bij de Tweede Kamer is het wetsvoorstel voor ‘brede meldplicht datalekken’ ingediend. Een datalek betekent een inbreuk op de beveiliging van...

19 september 2013 

Wat iedere marketeer moet weten over Google Analytics

Recent deed het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) enkele interessante uitspraken over de Google Analytics-cookies die gevolgen hebben voor...

18 september 2013 

Hester de Vries over Googlende verzekeraars en privacybescherming [RADIO]

BNR besteedde in het programma Ochtendpits van 30 augustus jl. aandacht aan het thema 'Googlende verzekeraars en privacybescherming'. Naar aanleiding...

05 september 2013 

Regering introduceert voorstel 'brede' meldplicht datalekken

Sinds juni 2012 kent de Telecommunicatiewet een meldplicht voor inbreuken op de beveiliging van gegevens die in verband met de levering van een...

22 juli 2013 

Hester de Vries en Ester Nederlof in Am

Hester de Vries en Ester Nederlof spraken afgelopen 15 mei op de AMworkshop 'Googlende verzekeraars en privacybescherming'. Naar aanleiding hiervan...

11 juni 2013 

1 jaar Cookiewet: Privacy Advocaat Nicole Wolters Ruckert blikt terug én vooruit [VIDEO]

Op 5 juni 2013 is de eerste verjaardag van de cookiewet! Maar is er eigenlijk reden voor een verjaardagsfeestje of is het eerste levensjaar van de...

05 juni 2013 

Nieuw wetsvoorstel cookiewet schept (eindelijk) duidelijkheid

Een stap in de goede richting van een gebruiksvriendelijke naleving van de cookiewet. Op een mooie pinksterdag (20 mei jl.), heeft minister Kamp...

23 mei 2013 

Eerlijke mededinging: Ambient intelligence, slimme marketing en loyaltyprogramma’s

Dit artikel behandelt de mededingingsrechtelijke aspecten van de inzet van databases met kopersgedrag die in de retailsector op steeds grotere schaal...

26 april 2013 

Europese privacytoezichthouders geven hun opinie over apps

(Lees hier de Engelstalige opinie.) Gemiddeld download een smartphone gebruiker zevenendertig apps. Deze apps verzamelen en verwerken...

18 april 2013 

Het turbulente bestaan van de ‘cookiewetgeving’

Inleiding Privacy krijgt steeds meer aandacht. Velen juichen deze ontwikkeling toe maar het bedrijfsleven kreunt. ‘Meer transparantie’ en...

21 maart 2013 

Nieuwe Europese richtlijn moet cybersecurity beter waarborgen

De Europese Commissie heeft recentelijk op 7 februari een nieuwe richtlijn voorgesteld met betrekking tot netwerk- en informatiebeveiliging. De...

15 februari 2013 

OPTA’s nieuwe cookie-FAQ’s: weinig nieuws onder de zon [VIDEO]

Reikhalzend werd uitgekeken naar de publicatie van de nieuwe ‘FAQ’s over de cookieregels’ van OPTA. De tekst van de cookieregels is duidelijk...

08 februari 2013 

Do You Track? Vanaf 1 januari 2013 geldt een nieuw juridisch regime

Antwoord op een aantal prangende vragen INLEIDING Volgt u het surfgedrag van internetgebruikers over meerdere websites door middel van tracking...

11 januari 2013 

De nieuwe 'privacyverordening': vol verwachting klopt het hart van 'privacyland'

In januari 2012 werd de langverwachte nieuwe 'privacyverordening' gepresenteerd. De commissaris achtte het moment aangebroken om de wereld te laten...

08 maart 2012 

Europees Hof in Axel Springer zaak: publicaties over cocaïnebezit acteur toegestaan

Naast het wijzen van het Caroline van Hannover II arrest , deed het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) op 7 februari jl. ook uitspraak...

28 februari 2012 

Europees Hof komt met Von Hannover II arrest - meer lucht voor entertainment pers

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) wees op 7 februari arrest in de zaak prinses Caroline van Monaco II. Net zoals de zaak die leidde...

28 februari 2012 

De Heineken Ontvoering: censuurverbod en vrijheid filmmakers om feiten te vermengen met fictie

Bespreking van het vonnis De Heineken Ontvoering Voorzieningenrechter Rechtbank Amsterdam 21 oktober 2011, LJN BT8893 Op 28 oktober 2011 kwam het...

12 december 2011 

Aanvraag vervangende toestemming wegens weigering instemming OR

Kantonrechter Rotterdam, 16 mei 2011, (JAR 2011/251) Feiten In deze zaak maakte de Gemeente Rotterdam gebruik van een klantvolgsysteem om inzicht...

28 oktober 2011 

Strengere cookiewetgeving kan Marketeers straks belemmeren in hun werk

Bedrijven willen hun reclameboodschappen zoveel mogelijk toesnijden op de behoeftes van de consument. Hoe relevanter de boodschap, hoe groter de kans...

10 augustus 2011 

Aangenomen wetsvoorstel vereist voorafgaande toestemming gebruiker voor plaatsen cookies

Vorige week (op 21 juni 2011) heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen dat de wijzigingen van de e-Privacyrichtlijn implementeert. Op grond...

30 juni 2011 

Max Mosley verliest zaak voor het EHRM - geen inzagerecht privacy-slachtoffers

Sextape leidt tot strijd over recht op voorinzage Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft uitspraak gedaan in de zaak Mosley vs UK,...

27 mei 2011 

Het CBP blaft richting Google maar bijt nog niet

Op 19 april jl. besluit het College Bescherming Persoonsgegevens (hierna ‘CBP’) om aan Google Inc. en Google Netherlands B.V. (hierna...

27 mei 2011 

De begrenzing van het privacyrechtelijke inzagerecht: enkele recente uitspraken

De overheid en het bedrijfsleven beschikken over grote hoeveelheden persoonsgegevens. In 2009 liet het College Bescherming Persoonsgegevens...

23 maart 2011 

Verstrekking van NAW-gegevens door een ISP

Arrest Gerechtshof Amsterdam 14 december 2010 (123Video – Ziggo) 123Video exploiteert een website met User Generated Content, waar gebruikers...

27 januari 2011 

Interview Jens van den Brink voor Netkwesties.nl

Terug- en vooruitkijken met internet, dat deden de experts van Netkwesties voor de camera bij de herlancering van de titel afgelopen voorjaar. In...

24 december 2010 

Gevoeligheden omtrent rechten van minderjarigen

Met enige regelmaat krijgen apothekers te maken met de vraag hoe om te gaan met (rechten van) minderjarigen. Kun je bijvoorbeeld medicijnen meegeven...

15 december 2010 

Meer plichten voor aanbieders elektronische communicatie door implementatie nieuwe Europese kader in Telecommunicatiewet

Voorspel: cookiesregels te streng? Begin deze maand is het wetsvoorstel tot wijziging van de Telecommunicatiewet (Tw) naar de Tweede Kamer TK...

03 december 2010 

Prinses Caroline gaat weer naar het Europese Hof met een privacy zaak

De strijd van prinses Caroline van Monaco tegen haar achtervolgende paparazzi heeft geleid tot de belangrijkste portretrecht zaak in Europa. Caroline...

28 oktober 2010 

Bieden de nieuwe modelcontractsbepalingen wel of geen soelaas voor de praktijk?

FAQs in order to address some issues raised by the entry into force of the EU Commission Decision 210/87/EU of 5 February 2010 on standard...

28 oktober 2010 

Interview Jens van den Brink bij RTL Boulevard inzake mediacode

Prinses Caroline van Monaco is wederom naar het Europese Hof gestapt in een nieuwe privacy zaak naar aanleiding van privé foto's die zijn geplaatst...

15 oktober 2010 

Augmented reality, een juridische verkenning

Augmented reality (AR) maakt het mogelijk om virtuele informatie en klonen te verschaffen, als toevoeging op de werkelijkheid waar de gebruiker zich...

01 oktober 2010 

Tapes afgeluisterde Telegraaf journalist maken inbreuk op journalistiek brongeheim - vrijspraak 'lekkende' AIVD-er

Een bespreking van het vonnis van de rechtbank Haarlem van 14 juli 2010 Fruits of the poisonous tree De rechtbank Haarlem heeft de (volgens de...

30 augustus 2010 

Europees Hof: veroordeling roddelblad voor publicatie portret verdachte in strijd met vrijheid van meningsuiting

Een bespreking van het arrest van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens van 6 april 2010 Finse ombudsman (soort van in ieder geval)...

16 juli 2010 

Geen toestemming, geen cookie: nieuwe regels voor online advertising

Op 22 juni publiceerde de Artikel 29 Werkgroep (de Werkgroep), het overlegorgaan van de Europese privacytoezichthouders, een opinie die invulling...

16 juli 2010 

Privacy: Generations

Onder bovengenoemde titel vond op 26 en 27 oktober in Jeruzalem de jaarlijkse conferentie plaats van de Data Protection Commissioners, de...

30 juni 2010 

Privacy anno 2010: De ondernemingsraad en het recht op privacy binnen de onderneming

Vorig jaar ontstond er een hoop tumult rondom een filmpje van een dronken studente dat Geenstijl.nl publiceerde, verwijderde, weer publiceerde om...

30 april 2010 

Evaluatie en toekomst van de Wet bescherming persoonsgegevens

De evaluatie van de Wet bescherming persoonsgegevens toont aan dat de bescherming van persoonsgegevens tekort schiet. Er is sprake van gebrekkige...

30 april 2010 

Hoge Raad doet uitspraak over pasfoto's van OV-chipkaarthouders

Machtiging van de rechter-commissaris vereist voor vorderen foto's De feiten Op 23 maart 2010 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in de zaak van...

29 april 2010 

Opnamen van onverbeterlijke Koos H. dienen publiek belang

Het privacybelang van moordenaar Koos H. is door de rechter ten onrechte geplaatst boven het belang van zijn huiveringwekkende onthullingen. Lees...

23 april 2010 

Artikel 29 Werkgroep wijst ons de juiste richting; uitleg begrippen verantwoordelijke en bewerker

Opinion 1/2010 on the concepts of "controller" and "processor" In 2001 is de Wet bescherming persoonsgegevens (hierna: Wbp) in werking getreden....

29 maart 2010 

Privacy by Design

Eind 2009 zijn er verschillende zienswijzen en visiedocumenten verschenen over de toekomst van de bescherming van de privacy. Zo publiceerden de...

11 maart 2010 

Privacy governance

“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker…”, zo probeert de Belastingdienst al jaren om burgers zoveel mogelijk te helpen bij het doen...

28 februari 2010 

Prijshistorie gepubliceerd door Miljoenhuizen.nl geen persoonsgegeven

Het overgrote deel van de te koop staande woningen in Nederland wordt niet meer alleen in de etalage van de makelaar, maar ook op internet...

26 februari 2010 

Nieuwe regels voor 'cookies'

Cookies zijn informatiebestandjes afkomstig van websites die worden bezocht en die door de browser op de computer van de gebruiker worden opgeslagen....

26 februari 2010 

Strijd tegen 'cookies' gaat door, maar lijkt kansloos

Op 24 november 2009 heeft het Europees Parlement - na een langdurig traject van wijzigingen en stemmingen - het telecomhervormingspakket goedgekeurd....

11 februari 2010 

Ontwikkelingen rond het Elektronisch Patiëntendossier

Zorgen om de beveiliging van en privacybescherming bij het elektronisch patiëntendossier blijken zeer hardnekkig. Waar de Minister van...

30 januari 2010 

Kennedy Van der Laan verheugd met benoeming van drie nieuwe partners

AMSTERDAM, 8 januari 2010 - Kennedy Van der Laan heeft met ingang van 1 januari 2010 Jens van den Brink, Hester de Vries en Jan Schouten tot partner...

08 januari 2010 

Informatie en privacy bij overgang van onderneming

De Hoge Raad heeft recentelijk een arrest gewezen waarin de omvang van de informatieverplichting aan werknemers bij overgang van onderneming aan de...

01 oktober 2009 

E-marketing en telefonische marketing: wat mag er nog?

Het ongevraagd versturen van berichten voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden per fax of bijvoorbeeld per e-mail, mms of sms, aan...

24 september 2009 

Privacy en de zieke werknemer

Zeer recent is door het College Bescherming Persoonsgegevens een rapport uitgebracht waaruit naar voren is gekomen dat de Nederlandse burgers "zich...

01 juni 2009 

Noot bij zienswijze CBP 16 januari

Gerechtvaardigd belang voor het openstellen van een kliklijn door het moederbedrijf voor het melden van overtredingen van de bedrijfsregels of van de...

15 april 2009 

Brief Klink ondermijnt vertrouwen

Zonder wet is bezwaar maken tegen opname van medische gegevens in een elektronisch patiëntendossier (EPD) betekenisloos menen Hester de Vries en...

11 november 2008 

Een beetje integer bestaat niet

Over opsporing van niet integer gedrag. Lees hier het volledige artikel in PDF: Een beetje integer bestaat niet Auteur Inge de...

01 juni 2008 

Drugsgebruik en privacy

Op basis van art. 8 EVRM heeft een ieder recht op bescherming van zijn privéleven, familie- en gezinsleven, woning en correspondentie. Uit de...

01 januari 2008 

Verschoningsrecht journalist moet altijd gelden

Een wettelijk recht op bronbescherming is nodig omdat de rechterlijke macht, Openbaar Ministerie en de politie duidelijke richtlijnen moeten krijgen,...

06 december 2007 

De publicatie van persoonsgegevens op internet

Heb jij ook een blog of sta je op Facebook of Hyves? Heb je jezelf al een gegoogled? Zo ja, dan heb je vast al ontdekt dat het Internet allerlei...

05 december 2007 

De plicht van de werkgever om een kopie van het personeelsdossier te verstrekken

De casus Eind jaren negentig bood (de rechtsvoorganger) van Dexia Bank Nederland (hierna: Dexia) diverse beleggingsproducten aan, zoals de...

27 augustus 2007 

Verborgen cameratoezicht en de rol van de OR

In ArbeidsRecht 2006, 27 schreven mevrouw mr. R.E.G. Scheepstra en mevrouw mr. C.M. Estourgie een artikel over verborgen cameratoezicht op de...

01 november 2006 

International Libel & Privacy Handbook

International Libel and Privacy Dit handboek geeft voor een groot aantal landen (waaronder Nederland) een antwoord op belangrijke vragen op het...

09 februari 2006 

Workshop: Googlende verzekeraars [Extern]

Op 19 maart 2014 heeft de workshop 'Googlende verzekeraars' plaatgevonden te Utrecht. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door...

19 maart 2014 

Persoonsgegevens: bananenschil of goudmijn? [Extern]

Op 1 april 2014 heeft de bijeenkomst 'Persoonsgegevens: bananenschil of goudmijn?' plaatsgevonden. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door NUV...

01 april 2014 

Cursus: Security & data breaches

Deze cursus vindt op 12 juni 2014 plaats bij Kennedy Van der Laan aan de Haarlemmerweg 333 te Amsterdam. Tijdstip: 09.30 - 11.45 uur. U bent...

12 juni 2014 

Actualiteiten Privacy

Op 3 april 2014 heeft de cursus 'Actualiteiten Privacy' plaatsgevonden bij ons op kantoor aan de Haarlemmerweg 333. Privacy is hot en is steeds...

03 april 2014 

Cursus: Big Data, Profiling, Cookies en andere vormen van commercieel gebruik van persoonsgegevens

Op 11 februari 2014 heeft de cursus Big Data, Profiling, Cookies en andere vormen van commercieel gebruik van persoonsgegevens plaatsgevonden bij ons...

11 februari 2014 

Actualiteitentraining Privacy

Op 5 november 2013 heeft de cursus 'Actualiteitentraining Privacy' plaatsgevonden bij ons op kantoor aan de Haarlemmerweg 333. Privacy en de...

05 november 2013 

Workshop E-commerce: het nieuwe regime 2014

Op 23 oktober 2013 heeft de workshop Update E-commerce plaatsgevonden bij ons op kantoor aan de Haarlemmerweg 333. In een praktische workshop gaf...

23 oktober 2013 

Lezingen en Congressen Privacy vraagstukken 2013

Hester de Vries spreekt regelmatig op lezingen en congressen over Privacy vraagstukken. Hieronder vindt u een overzicht van de locaties waar Hester...

22 november 2013 

Goed werkgeverschap/ privacy - Cursusprogramma Arbeids- en medezeggenschapsrecht

Op 12 december 2013 heeft de cursus ‘Goed werkgeverschap/ privacy’ plaatsgevonden bij ons op kantoor aan de Haarlemmerweg 333. In deze cursus...

12 december 2013 

Seminar Cloud Computing & Adwords

Dinsdag 15 mei 2012 organiseerde advocatenkantoor Kennedy Van der Laan in de Westerunie in Amsterdam het seminar Cloud Computing & Adwords. Er...

15 mei 2012